Menu

Activitati extraordinare

Conform dogmei: Dulcineii pot face tot ce face un copil fara diabet:

Moara de hartie

Conceput ca un Atelier–muzeu, Moara de hârtie, se dezvoltă ca un spaţiu ce reînvie, păstrează şi transmite mai departe tradiţii manufacturiere româneşti şi universale. Un loc minunat care ne invata nu doar istoria locului ci și a acestui meșteșug si nu numai. 

Acesta este motivul pentru care am fost cu gasca de dulcinei la Moara de Hartie si Satul Mestesugurilor. Cei mici au  vazut cum se fabrica hartia, cum se legau cartile si au facut felicitari.

Citeşte mai departe ...

Sarbatorind Ziua Copilului prin sport, joaca si joc

Sambata, 4 iunie 2016, inca de dimineata , cu putina teama din cauza prognozei meteo nu prea bune, ne-am strans cu mic si mare pe terenul central al UNEFS (Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport) ca sa ii sarbatorim pe copii. 

Parinti si copii nerabdatori sa alerge si sa se joace au facut cunostinta cu studenti ai UNEFS, si ei pregatiti, dornici sa ne arate ce stiu si sa ne antreneze in joaca!  Supravegheati de “profesori” dragi si priceputi, doamna doctor MihaelaVlaiculescu (Asociatia Sprijin pentru Diabet), doamna lector universitar doctor Urzeala Constanta (un partener drag al Asociatiei, Miss Alina) si doamna asistent universitar doctor Predoiu Alexandra (UNEFS), am inceput distractia si joaca.

Citeşte mai departe ...

Martisoare editia 2016

Este bine stiut faptul ca venirea primaverii este doar un pretext pentru a ne intalni cu dragalasii nostri pacienti. Intocmai ca in fiecare an, Ioana a fost si de aceasta data maestrul de ceremonii si responsabila cu organizarea si, precum ne-a obisnuit, intalnirea a fost o reusita.

Citeşte mai departe ...

50 de ani cu diabet zaharat tip 1

Dintotdeauna mi-am dorit ca in clinica noastra sa onoram persoanele ce "convietuiesc" cu diabetul zaharat tip 1 de multi ani. Sunt cu adevarat un model de urmat si de admirat atunci cand, in evolutia lui, diabetul le-a fost prieten si nu dusman.

Citeşte mai departe ...

Cu diabetul la congres - 17 octombrie 2015

Intotdeauna am considerat necesar sa cunoastem, atat noi ca profesionisti medicali dar si pacientii nostri, toate optiunile pe care le avem la dispozitie ca diagnostic sau procedeu terapeutic, chiar daca ele nu sunt prezente in tara noastra sau accesibile pentru noi, medici sau pacienti. Cred ca dorinta de cunostinte, de nou, de schimbare in bine si speranta sunt cele ce ne indruma carierele si viata de zi cu zi.

Citeşte mai departe ...

Scoala de vara 2014 - Specialistii in Diabet

Anul acesta am reusit sa finalizez un proiect pe care il port in suflet si in gand de cativa ani. Literatura de specialitate mentioneaza ca copilul cu diabet zaharat tip 1 trebuie implicat direct in activitatile ce presupun administrarea insulinei si testarea glicemiei dupa varsta de 8 ani (asta nu inseamna ca nu trebuie sa ii invatam aceste lucruri inca de la debut, dar trecerea acestei responsabilitati catre ei, treptat, trebuie sa se produca in jurul varstei de 8 ani, daca nu si le-au asumat pana atunci). Intotdeauna am insistat, in cursul intalnirilor la Academia parintilor de dulcinei, ca acestia sa practice aceste manevre in fata copiilor si sa explice permanent ceea ce fac, pentru ca dulcineii sa asimileze treptat aceste informatii si aptitudini.

Citeşte mai departe ...

Lansare trusa Broscuta Humy

Firma Lilly, implicata in promovarea educatiei terapeutice in diabetul zaharat, a lansat in aceasta iarna un material intitulat "Broscuta Humy", dedicat copiiilor cu diabet si parintilor lor. Trusa contine o carticica "Sa aflam cu Broscuta Humy ce trebuie sa stie copiii despre diabet", un ghid pentru parinti sau alte persoane care au grija de copilul cu diabet, o carticica de colorat + creioane colorate, discul carbohidratilor in care sunt reprezentate principalele alimente atractive pentru dulcinei, o bratara cu inscrisul AM DIABET si cateva instructiuni pe care parintii le pot lasa educatoarei/invatatoarei sau altei persoane in grija careia copilul ramane cateva ore.

Citeşte mai departe ...