Menu

Raport activitate 2015

La sfarsitul fiecarui an se cuvine sa tragem linie si sa facem bilantul activitatilor desfasurate. 2015 a fost un an plin, cu multe evenimente, care ne-au tinut aproape unii de ceilalti.

Asa a aratat calendarul asociatiei noastre:

IANUARIE. Am inceput anul in forta, cu sufletul plin de speranta in nou si mai bine, cu depunerea proiectului “Telemedicina si copilul insulinodependent” la Fundatia Vodafone Romania.

FEBRUARIE. Am evadat cu dulcineii din peisajul citadin si din fata calculatoarelor si am plecat la munte, la tabara Oratia - Tabara dulcinei – editia de iarna 2015

MARTIE.  Din ciclul We can do ... am demonstrat ca copiii cu diabet sunt copii obisnuiti, pot face martisoare, se pot distra, pot rade si se pot bucura impreuna cu ceilalti

APRILIE.  Respectand calendarul activitatilor propuse la inceputul acestui an, luna aprilie este luna Sarbatorii Pastelui si a intalnirii cu Iepurasul. Copiii au desenat, au lipit, au colorat ousoare, floricele si iepurasi iar glicemiile ne-au bucurat si ele, 89, 92, 79 ..... adica ne-am atins tinta !

MAI, IUNIE. Incepand cu luna mai, timp de 1 an, 20 de copii au sansa la o noua viata cu diabet. Cu sprijinul Fundatiei Vodafone, proiectul "Telemedicina si copilul insulinodependent" permite folosirea de dispositive performante de urmarire a glicemiei (senzori de glicemie) si administrarea insulinei prin intermediul pompei wireless, totul coordonat prin intermediul telemedicinei, ce asigura vizualizarea permanenta a glicemiilor indiferent de locatia copilului / parintelui/ medicului si comunicarea in timp real intre familie si medic, cu ajustarea tratamentului in timp util pentru prevenirea variatiilor glicemice periculoase, permitand liberalizarea programului copiilor si integrarea lor sociala, in conditiile respectarii sigurantei lor.

IULIE. Aiduta mea a fost "creierul" operatiunilor legate de Tabara de Vara la Oratia 2015. Am avut cautare de comori, ghidata de indicii, unele serioase, altele haioase, bataie cu pistoale cu apa (s-a sfarsit cu balaceala mare...), carnaval, seara de filme la cerere si prima experienta din ciclul "Micii bucatari"- BOMBE CU VISINE!

AUGUST.  Vacanta mare, petrecuta cu parintii sau bunicii. Pentru cele 20 de familii implicate in proiectul “Telemedicina si copilul insulinodependent” al Fundatiei Vodafone a fost insa o vara “fierbinte”, in care au participat la repetate sedinte de educatie teoretica si apoi au aplicat practic folosirea tehnologiei in managementul diabetului si a telemedicinii ca metoda de urmarire si tratament de precizie, personalizat, in timp real.

SEPTEMBRIE. Incepe scoala...

OCTOMBRIE.  Am inaugurat un nou tip de actiune: Noutati pentru toti sau ... Cu diabetul la congres. Intalnirea a fost deschisa tuturor parintilor de copii cu diabet dar si pacientilor adulti, ce doresc sa afle noutati despre tratamentul diabetului zaharat tip 1, posibilitati noi de urmarire a glicemiei, stadiul cercetarilor internationale in ceea ce priveste pancreasul artificial, alte tratamente inovatoare, etc.

NOIEMBRIE. Am continuat sirul manifestarilor dedicate Zilei Mondiale a Diabetului - 4 noiembrie. Am ales sa petrecem aceasta zi impreuna, traind cu diabet dar incercand sa si uitam putin de el ... Surpriza zilei a fost teatrul de improvizatie Little Impro. Actorii au creat scenarii, au interpretat cantecele si au improvizat dialoguri pe teme propuse de copii, in limbi alese de copii, despre lucruri si locuri alese de copii !

DECEMBRIE. Vine Mos Craciun ! Impreuna in jurul bradului, decembrie 2015.

Multumim tuturor celor fara de ajutorul carora aceste activitati nu ar fi fost posibile!