Menu

Reducerea consumului de calorii goale

O treime din caloriile pe care copiii le consuma la scoala, restaurante tip fast-food sau procurate din supermarket sunt "calorii goale" si consumul lor trebuie redus.

Expertii in nutritie apreciaza ca o treime din caloriile pe care copiii le procura din scoala sau din supermarket , precum si cele consumate in restaurante tip fast-food sunt "calorii goale" ( EMPTY CALORIES) si consumul lor trebuie redus. Conceptul de "empty calories" se refera la alimente in care, in cursul prepararii, procesarii sau servirii se adauga zahar si grasimi solide (unt, uleiuri hidrogenate, margarine, untura). Aceste grasimi si zaharuri sporesc continutul caloric al alimentelor fara sa adauge nutrienti valorosi, precum vitamine si minerale. Exemple de alimente bogate in "calorii goale" : dulciuri tip croissant, chipsuri, bauturi indulcite/cu adaos de zahar. La polul opus, al alimentelor sarace in calorii goale, regasim legumele,fructele, prajiturile preparate in casa cu fructe proaspete si cu adaos limitat de zahar.

Consumul excesiv al alimentelor de tip "empty calories" favorizeaza cresterea ponderala – OBEZITATE A si evolutia catre DIABET ZAHARAT TIP 2. Studiile au demonstrat ca circa 33% din continutul caloric al alimentelor procurate gata preparate din supermarket sunt calorii goale iar procentul este de 35% pentru hrana procurata din fast-food si 32% pentru alimentele cumparate in cadrul scolii.

Parinti, nu cedati! "Pachetelul" pregatit acasa pentru copii, ramane un obicei alimentar sanatos!