Menu

O noua insulina – o noua oportunitate!

O noua insulina – o noua oportunitate!
Insulina degludec, comercializata sub denumirea comerciala Tresiba, reprezinta o noua generatie de insuline bazale cu o durata de actiune ultra-lunga, cu un profil aparent plat (fara varf de actiune) si stabil. Dupa administrarea subcutanata, insulina degludec formeaza local depozite din care se absoarbe lent si continuu in circulatie, asigurand o durata de actiune de peste 42 ore la adulti, sugerand ca intarzierea administrarii acestei insuline fata de ora uzuala de administrare nu va avea efecte majore asupra profilului glicemic, comparativ cu insulinele bazale actuale si oferind posibilitatea administrarii in orice moment al zilei si la ore diferite in zile diferite, fara a compromite echilibrul glicemic sau a majora riscul de hipoglicemii.

Sunt necesare studii suplimentare in ceea ce priveste profilul stabil, plat, variabilitatea scazuta intraindividuala precum si rata scazuta a hipoglicemiei la copii si adolescenti, comparativ cu datele observate la adulti.

Aceasta insulina este produsa de NovoNordisk si este inregistrata si utilizata deja in Danemarca, Elvetia, Germania, Norvegia, Islanda, UK, Mexic si Japonia. Este aprobata indicatia de folosire la adulti (Europa si SUA) iar in Europa este aprobata si pentru uzul pediatric, de la varsta de 1 an.

Ca si particularitate : După prima utilizare, insulina poate fi folosita timp de 8 săptămâni !