Menu

Ce ocazie mai buna de a aplica educatia terapeutica unei familii de dulcinel decat o tabara dedicata? Altfel spus, cum poti verifica mai bine practicile privind administrarea insulinei, autocontrolul glicemic, ajustarea dozelor de insulina in functie de programul zilnic decat facand parte din viata lor, minut cu minut, intr-o tabara?

Multumim tuturor celor care au facut posibila aceasta experienta , pentru ca ceea ce am initiat ca o incercare e pe cale sa devina o traditie!

Partener in aceasta incercare ne-a fost, in mod repetat, Roche Romania SRL care a raspuns rugamintii mele prompt, intr-un moment in care nu mai credeam ca acest proiect este realizabil.

Multumesc parintilor care s-au implicat si au sponsorizat si/sau organizat tabara.

Multumesc celor care ne-au gazduit si ne-au facut sa ne simtim in siguranta, ca acasa!

Tabara Dulcineilor 2017

Si vara aceasta ne-am facut bagajele si am pornit catre racoarea muntilor la gazdele noastre de la Tabara Oratia. Multumim  ROCHE ROMANIA, pentru sprijinul acordat in fiecare an astfel ca aceasta actiune sa fie posibila si perpetua.

Citeşte mai departe ...

Tabara Dulcineilor Iulie 2015

Tabara de vara este deja o traditie, copiii o asteapta si fac planuri pentru activitati cu luni inainte.

Ajutoarele mele anul acesta au fost Roche Romania si Aida. Companiei Roche ii multumesc pentru sprijinul constant si neconditionat pe care il ofera Asociatiei si , implicit, copiilor, precum si pentru promptitudinea cu care raspunde solicitarilor noastre Aida, Aiduta mea, a crescut si acum este “creierul” activitatilor; ne-a pregatit un program “strict”, planificat pe zile si ore , pe care l-am respectat cu strictete, ca doar era distractie ...

Citeşte mai departe ...

Tabara Oratia februarie 2015

Ca sa mentin obiceiul bun de a evada cu dulcineii mei iarna si vara din peisajul citadin si din fata calculatoarelor, am hotarat sa ii facem iernii in ciuda si sa plecam la munte in absenta zapezii. Este adevarat ca este greu sa “intretii” o ceata de copii activi, care trebuie sa isi consume energia si ... “glicemia” cand afara ploua si bate vantul, dar am reusit !

Citeşte mai departe ...

Tabara dulcineilor 2014

Nici nu mai e nevoie de introducere. Este vorba despre deja traditionala tabara de vara a dulcineilor, organizata la Tabara Oratia, cu sprijinul Roche Romania.

Anul acesta tema taberei a fost Cautarea de Comori (copiii au primit zilnic indicii, au avut de indeplinit sarcini si au primit “recompense” la sfarsitul fiecarei zile). In plus au participat si la activitati specific montane, precum “cataratul” pe munte dar si pe perete.

Citeşte mai departe ...

Tabara dulcineilor 2013

Pentru ca tabara de anul trecut (august 2012) a fost o reusita totala, copiii ( dar si parintii...) au solicitat repetarea acestei experiente.

De data aceasta, mai cu curaj, am hotarat sa ne indepartam de Bucuresti si sa cautam un loc la poalele muntilor, unde sa ne bucuram de racoare (pentru ca am pastrat ca si perioada de “evadare” luna august) si de aer curat. Ca si in urma cu un an, am ales o tabara care nu a mai gazduit dulcinei, sperand ca se vor putea adapta din mers la programul nostru, alegerile noastre din punct de vedere al hidratilor dar si la nevoia noastra de miscare.

Citeşte mai departe ...

Tabara dulcineilor 2012

In primavara anului 2012 ... m-am hotarat sa imi scot dulcineii in lume.

Inspirata de traditia centrului de diabet de la Buzias dar dorindu-mi ca iesirea in natura sa nu aiba nici o “conotatie” medicala, dar si de faptul ca in acesta tara se organizeaza prea putine tabere pentru copiii mici cu diabet, mi-am luat inima in dinti si am hotarat sa caut o tabara potrivita pentru dulcineii mei.

Citeşte mai departe ...

Oratia februarie 2014

Pentru ca in cursul verii Tabara Oratia ne-a oferit distractie la cote maxime, la cererea dulcineilor am pus la cale o iesire in decor, la zapada.

Desi iarna care a "navalit" peste tara si a troienit drumurile era sa ne incurce planurile, ne-am luat inima in dinti si am pornit catre munte. Distractia care a urmat a meritat toate eforturile, veti vedea! Am avut derdelus, saniute, schiuri, trante in zapada, ingerasi de nea, ceai cald , mancare bio, intrecere intre "ligheane", turturi si om de zapada ! Dulcineii s-au rasfatat cu bunatati "interzise" ( vezi fantana de ciocolata) si au avut glicemii super!

Citeşte mai departe ...