Menu

Ziua mondiala a diabetului 2015

Ziua mondiala a diabetului 2015

DIABETUL este motivul pentru care suntem astazi impreuna : copii, parinti, prieteni, echipa medicala de ingrijire. DIABETUL este cel ce a construit "familia" noastra si pentru asta ii multumesc ! Poate suna ciudat dar diabetul, ca orice "incercare", aduna laolalta oameni de suflet si sunt mandra ca pot numi acesti copiii, tineri si familiile lor "ai mei, familia mea".

DIABETUL a fost si motivul intalnirii de sambata, 14 NOIEMBRIE. Ca in fiecare an am ales sa petrecem aceasta zi impreuna, traind cu diabet dar incercand sa si uitam putin de el. A fost o actiune deschisa a Asociatiei, invitati fiind toti copiii si tinerii cu diabet zaharat tip 1 care si-au dorit sa participe.

Anul acesta ne-am intalnit la sediul Fundatiei Hospice Casa Sperantei. Intr-adevar, "Faptele bune nu au nevoie de o ocazie speciala" dar de data aceasta ocazia a fost Ziua Diabetului . Am profitat de generoasa oferta a Domnului Graham Perolls, presedintele Fundatiei Hospice Casa Sperantei, de a organiza intalnirea noastra la sediul Fundatiei, intr-un spatiu generos, adaptat scopului nostru adica activitatilor cu copii. Multumesc Alex Padureanu pentru organizare, multumesc Domnule Graham Perolls pentru invitatie, ne-am simtit ca acasa. Cu siguranta am fost multi si galagiosi dar glasurile vesele ale copiilor inseamna ca ne-am atins scopul, copiii s-au simtit cu adevarat bine.

Asadar am avut baloane albastre, jucarii, face-painting, animatori si jocuri. Am servit pizza cu si fara gluten, fructe si bineinteles tort si sampanie, doar a fost petrecere. Pentru controlul glicemiei am apelat la specialista noastra in sport, Miss Alina, (Lector univ dr Constanta Urzeala), prietena copiilor, care i-a implicat in jocuri si intreceri, demonstrand inca o data ca terapia prin miscare “arde” carbohidratii mai bine decat insulina.

Surpriza zilei : teatru de improvizatie cu Little Impro. Carmen, Alexandra , Claudiu, Catalin si Marian au creat scene, au interpretat cantecele, au construit dialoguri si au improvizat discursuri pe teme propuse de copii, in limbi alese de copii, despre lucruri si locuri alese de copii. Nu stiu cine s-a distrat mai bine, copiii sau parintii. Cert este ca actorii au reusit sa aduca pe scena inclusiv copiii cei mai timizi, dovedind ca au reusit sa-i atraga in universul de poveste pe care l-au creat.

Am pastrat pentru sfarsit cea mai importanta realizare pe care o onoram in aceasta zi, un vis implinit pentru parinti si copii. Anul acesta, de Ziua Diabetului, 20 de copii si familiile lor au sarbatorit sansa la o noua viata cu diabet. Cu sprijinul Fundatiei Vodafone a luat nastere proiectul Telemedicina si copilul insulinodependent ce a schimbat complet viata acestor copii. Parca desprinse dintr-un film science fiction, senzori de glicemie, pompe de insulina, supraveghere permanenta a glicemiilor copiilor de catre un cadru medical si interventia prompta a acestuia in caz de variatii glicemice periculoase, toate acestea au schimbat “fata” diabetului pentru copiii implicati. In aceasta zi ne-am bucurat impreuna de posibilitatea de a ne juca fara frica hipoglicemiei si de a manca fara frica hiperglicemiei si a injectiilor corectoare de insulina.

DIN SUFLET VA MULTUMIM, FUNDATIA VODAFONE !